2017. sze 12.

Társkeresés

írta: (V)ÉRZŐSZÍV
Társkeresés

Ebben a modern világban már az emberek többsége az internetes tárkeresők segítségével próbál ismerkedni, párt találni magának. Kérlek nézd meg az én meglátásomat.

Nem egyszerű ez a téma, de próbálom röviden és tömören leírni a dolgokat, melyeket tapasztaltam. Én is fent vagyok, illetve voltam több oldalon. Sok sikerrel nem jártam.

Kezdjük az elején. Ugye egyszerű regisztrálást ír a legtöbb oldal, megadjuk a nevünket vagy felhasználói művésznevünket, a magasságunkat, súlyunkat, ez utóbbi kettő nem feltétlen szükséges. Szóval adatokat adunk meg magunkról, vagy előfordul olyan is mikor csak egy név van és semmi több, még profilkép sincs. Kérdem én így akkor mit akar az ember ilyen oldalon ismerkedni, ha nem vállalja magát egy képpel. Itt ki lehet térni arra is, hogy honnan tudom én azt, hogy az a kép, mely fel ven rakva a profiljára az igazi-e vagy már nagyon régi és nem is úgy néz ki, megváltozott a haja,súlya stb... Nem életbiztosítás egy kép, mert nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen képeneken az ember csak pózol, mindenki boldognak látszik, előfordul olyan is, mikor nem figyel arra mikor a képet feltölti, hogy milyen a hátttér, gondolok itt a rumlira, vagy egy eldobott ruhára stb... A másik meg sok-sok kép szét van szerekesztve. Nálam előfordult már ilyen oldalról találkozás, de nem mindig azt kaptam élőben, mint ami a képről látszódott.A csücsürítős és pózolós képek nekem nem jönnek be. Egy profilkép legyen szolíd, legyen rajta jól látható a másik arca, próbáljunk frissíteni a képet, ha van új fotó rólunk. Főképp, ha már mást adatot meg sem adunk magunkról. Szerintem legalább egy kép kell mindenképpen, persze ha valós személy szerepel rajta, mert hát én kétlem azt, hogy mindenkinél ilyen szerepel. A bemutatkozás is fontos, de elhanyagolható számomra, mert mikor valaki próbál kapcsolatot felvenni velünk, akkor van miről beszélgetni. 

Bemutatkozás, igények. Hm.... Igények vannak, sokszor kiveri a biztosítékot nálam egy-egy ilyen profil elolvasása után. Elvárások vannak, csak nem tudom mire? Hogy várhatsz el valakitől bármit is, ha nem is ismered? Nos? Nincs válasz? Ne elvárás legyen már, mert magadról nem írsz olyat például, hogy rágod a körmöd, hisztis vagy, netalán nem tudsz nokedlit szaggatni, sőt sütni sem. Mikor valaki ismerkedik egy másik neművel, akkor ne ilyennel nyissunk már. Hisz egy kapcsolat elején általában minden szép és jó szokott lenni, ott a rózsaszín köd. Később mikor többet találkoznak lehet kompromisszumokat kötni. Viszont, ha valaki leírja az elvárásait, hogy ne legyen pocakos, ne igyon, legyen ilyen magas és így tovább az ilyen szavak el is veszik az ember kedvét az ismerkedéstől. Pedig lehet ha nem lenne leírva az elvárás, akkor idővel ő lenne az ideális párod, annak ellenére, hogy nem megfelelő partnernek indult nálad.  Elcsépeltnek tűnik, de mindenkinek meg kell adni az esélyt. Mondjuk ezzel én is vitatkozom, mert aki nem tetszik akkor nem sok esély van arra, hogy a partnerünk legyen később.Én visszaírok,ha netalán valaki rámírna, hogy nem az esetem, más típusú partnert keresek  Ez most ellentmondás, hisz azt írtam fentebb pár sorral : "ha nem lenne leírva az elvárás, akkor idővel ő lenne az ideális párod, annak ellenére, hogy nem megfelelő partnernek indult nálad." -ez csak az elvárásra vonatkozik nem pedig a külső vonásokra. A külső ragad meg az ilyen oldalakon, a belsőt csak később ismerhetjük meg mikor is beszélgetésbe elegyedünk  a másikkal. Meglátásom az is, melyet más is észrevett, hogy sok a kreált profil, melyet a társkereső oldal generál, csak azért, hogy maradj az oldalán, minél tovább.Persze a nőknél a kigyúrt és pénzes pasik jönnek be, na azoknak biztos gyorsan válaszolnak, főképp mikor olyan profilkép van beállítva.  A másik oldalról nézve meg a pasik többségének a cicababa jön be. Ezt nem azért írom,mert én nem vagyok top férfi, nem írígység szól belőlem, de ezeket az észerevételeimet le kellett írnom.

Beszélgetés, ismerkedés  Most szívem szerint az írnám ,hogy ezek  nem léteznek a társkereső oldalakon. Nekem nagyon ritkán válaszoltak vissza akkor mikor én ráírtam valakire. Előfordult persze olyan beszélgető partner ,akivel nagyon jót tudtam csevegni,bolondozni elég sokáig, míg egyszer el nem tűnt az oldalról és azt se írta, hogy te állat jó volt veled az itteni kommunikáció, de nekem elegem van ebből az oldalból. Pápá vagy valami ilyesmi. Akadt olyan partnerem is, akivel egy vagy két napig beszélgettem aztán nem került elő sosem, nem válaszolt, pedig semmi sértő dolgot nem írtam neki, nem tettem ajánlatot testi, szimpla egy éjszakás kapcsolatra sem. Egyeztettünk időpontot, kinek mikor lenne jó a folytatás, de nem volt sikerem, több nappal később sem. Itt kitérek arra, hogy sokan tudom miért nem válaszolnak. Az egyik oka, hogy több 100 olvasatlan levél várja naponta, amit inkább el sem olvas, mert olyan ajánlatokat, írásokat kap, amit betű pötyögést sem érdemel. A másik ugye, amikor nem jön be az az illető, aki írt neki, viszont akkor legalább venné a fáradságot arra, hogy visszaírna annyit: Bocsi, mást keresek. Persze ezt is megértem, hisz ha netán válaszol, akkor beszélgetést kezdeményez olyannal aki nem is érdekli, feleslegesen nem pazarolja az idejét.

Ugye társkereső oldalakról írok, de olyan zsiványak ezek az oldalak, hogy mikor esetleg megadod azt, mit is akarsz, akkor megjelenik több lehetőség is: randiznál, csevegnél, barátkoznál. Hahaha Egy társkereső oldal szóljon már arról, hogy párt találj ne barátkozni akarj már. Barátkozz a környezetedben  vagy a munkahelyeden. Csevegni meg csevegj otthon, vagy bárhol, ahol ismerősöd van, ne ilyen oldalon. A másik véglet meg,kapcsolatban van az illető, de barátkozna és erre kitesz magáról olyan képeket, amilyeneket még az sem, aki párt keresne magának. Szóval, ha kapcsolatban vagy ne regisztrálj ilyen oldalra, hanem fókuszálj a társadra és beszélgess a környezetedben élő barátokkal, ismerősökkel!

 

Összegzés: Társat ne ilyen oldalon keress szerintem,nagyobb esélyed van a való életben párt találni. Persze sok esetben járt már sikerrel az ilyen oldalakon történő ismerkedés. Én nagyon ritkán használom,belépek naponta-kétnaponta az oldalra, ahová regisztrálva vagyok, de csak nézelődök és nagyon ritkán esetleg ráírok valakire. Nem támaszkodj arra, hogy egy ilyen helyen találod meg életed párját, még ha úgy is reklámozza magát az aktuálisan népszerű társkereső oldal. Nem mind arany, ami fénylik az ilyen oldalakon, sok a kamu, nagyok az elvárások, vissza sem írnak, így az idődet pazarlod csak. Beszélgetni meg ott is lehet , ahol élsz nem kell azért egy ilyen oldalra regisztrálnod, hisz vannak sokkal jobb közösségi oldalak arra, hogy leírd vagy megbeszéld valakivel az örömöd,bánatod vagy esetleg a mindenapi életben lévő tapasztalatod és meglátásod. Egy társ élhat a közvetlen közeledben is, csak mivel nem beszéltetek eleget így nem is ismerheted a lelki világát, sem azt, hogy milyen is ő valójában. Ha megismered, bele is szerethetsz és alkothattok egy párt a későbbiekben.

 

Konklúzió: "Én nem tudom megmondani, hogy ki az ideális, hogy kell kinéznie, milyen legyen a csillagjegye, hol kell őt keresni. Csak azt szeretném jelezni, hogy soha sem tudhatjuk, hogy hol és mikor lelünk rá az Ideális Társra. A nagy bölcsek is azt mondják, hogy mindenki lehetne az ideális társunk aki az utunkba kerül, sorsunkba fonódik, csak tudnunk kell elfogadni, szeretni és kompromisszumot kötni."

Köszönöm a figyelmet!

 

Szólj hozzá

Oldal Partner Társ Esély Társkereső Pár Elvárás