2018. már 31.

Felháborító

írta: (V)ÉRZŐSZÍV
Felháborító

Felháborító!

Felháborító, hogy milyen a világ! Felháborító, hogy milyenek lettek az emberek! Pár témát kiválasztottam, hogy mi a felháborító számomra.

felhaborito.png

Választás:

Felháborító, amit így választás előtt művelnek a képviselők és a pártok. Felháborító az, hogy telefonon hívnak (nem egyszer, sokszor legalább ötször) fel persze nem személyesen, hanem egy gépre előre felmondott szöveget és arra kérik az embert, szavazzon rájuk, miközben egy másik személyt nem méltat finoman fogalmazva. Mindenről szó esik csak arról nem, mi is a programja, mit akar elérni, ha megválasztásra kerül. A sárdobálás az megy. Felháborító, hogy rengeteg pénz megy el olyan plakátokra, ami már a csapból is folyik. A választás már nem vetélkedés, hanem „háború , az áskálódás megy csak. Felháborító, hogy nem csak telefonhívást kezdeményeznek, hanem már üzenetet is küldenek.  Szükség van erre? Nem hinném. Hagyják az embert szabadon dönteni, ha tud persze ebben a káoszban, amit létrehozott a kormány és a képviselő testület, ami inkább egy horda már. Nem képviselnek azok semmit sem csak saját magukat. A lényeg, hogy nekik és a rokonságnak jó legyen, más nem számít. Csak megjelenik a gyűlésen, néha csinál valamit, hogy aztán elmondhassa: ő ezt és azt is megcsinálta, persze nagyon sok pénz kellett hozzá. Aztán meg majd lesz javítgatva ugyancsak hatalmas összegért, ami nem úgy sikerült. A kivitelező a hibás, nem volt jó a kalkuláció. Felháborító az egész országgyűlés. Még ki sem tértem arra, hogy ezek a tanult és okos emberek, akik képviselnék a népet az ünnepi megemlékezéseket is felhasználják a propaganda szövegeik terjesztéséhez, gerjesztik a haragot, lázítanak. Kedves vagy kedvtelen képviselő urak, ha netalán olvasnák ezt, akkor arra kérem őket, hogy az ünnep az ünnepről és a megemlékezésről  szóljon. Az emberek és az ország fejlődésének érdekeit tartsák szem előtt. Ne uszítsák az embereket egymás ellen, ne mással foglalkozzanak, hanem saját magukkal! Példát kellene mutatniuk, jó példát, hogyan is lehet jobb eme kis országban a mindennapi élet, miként lehet szebbé és vonzóbbá varázsolni a környezetünket, nemcsak az itt élő emberek számára, hanem az idelátogató turisták számára is. Ne a saját zsebüket tömjék és hazudjanak össze-vissza, ha ígérnek, akkor tartsák is be, ne kifogásokat keressek. Felháborító az egész országgyűlés és a képviselők munkája . Kedves uraim ne csak magukat képviseljék, hisz a nép választ, így tartsák szem előtt az ő akaratukat, hogy élhető legyen a világ és az ország, ahol élünk és az otthonunk.

Időjárás

Felháborító az időjárás! Ezt azért írom, mert ha hideg van az nem jó, esik a hó vagy az eső, az sem jó. Túl meleg van nem jó. Felháborító az időjárás, mert az évszakok már nem olyanok, mint régen. Felháborító, hogy télen esik a hó, hisz olyan nehéz rá felkészülni, nem számít rá senki sem, így nehéz eltakarítani a leesett mennyiséget, ami miatt az emberek nehezen jutnak el bárhova is. Felháborító mikor meleg van és napokig nem esik az eső és a szél sem fúj, hiszen ekkor a szmog is megnő. Meg mi az, hogy az indián nyár nem tart addig, ameddig akarjuk. Felháborító a tavasz, a nyár az ősz és a tél is. Szóval kedves időjárás legyél olyan, mint régen. Az időjárás befolyásolható is meg nem is, a természet, ha úgy gondolja, akkor az embert elsöpri eme bolygóról. A szeszélyről mi is tehetünk, hisz szennyezzük a légkört. Próbáljunk környezettudatosan élni. Az időjárást meg szokjuk meg.

Emberek:

Felháborítóak az emberek. Igen. Miért írom ezt? Emberek áskálódnak egymás ellen, emberek bántják egymást testileg és lelkileg. Öldöklik egymást és nem feltétlen a túlélésért. Emberek kritizálják egymást, találnak ki valótlan történeteket egymásról, ami nem valós. Felháborító, hogy az embereknek semmi sem jó és semmi sem elég, mindenből több és több kell, legyen az pénz, ház vagy számtalan más dolog. Kihasználják egymást, eltiporják a másikat, akár pillanatnyi kis örömért vagy pozícióért. Megy a csúfolódás, nemtörődömség, írtjuk az erdőket, öljük az állatokat, tönkre tesszük a folyókat, óceánokat szennyezünk, kiaknázunk mindent, amit csak lehet. Háborúkat vív ország az ország ellen, sőt a népirtás sem akadály. Ok nélkül megtámad bárki bárkit, csak mert jól esik neki. Felháborító, hogy még mindig az ember bőrszíne alapján ítélkezünk. Felháborító, hogy a 21. században nem tud ember és ember egymás mellett megélni úgy, hogy ne történjen konfliktus. Az erőfitogtatása az meg fog maradni amíg az ember él, igaz ez az állatoknál is meg van. Mindent és mindenkit megpróbálnak manipulálni,  agyatlan és nem gondolkozó emberekre van szüksége ennek a világnak, akiket úgy irányítanak, ahogy a „ nagy emberek” szeretnék. A virtuális világ lenne az ideális ennek eléréséhez.  Remélem ez nem következik be. Felháborító, hogy milyen rossz irányba halad az emberiség. Szerencsére vannak még jó emberek, akik törődnek a másikkal és emberségesek, segítik az elesetteket, próbálják védeni a környezetet.  Nagyon nehéz, mert a világ változik, s amit az ember tesz a környezetével az nem biztos, hogy jóra vezet. Ezért is változik az időjárás, a hőmérséklet, jéghegyek szakadnak le olyan helyekről, ahol évszázadok óta nem történt ilyen. Szóval van baj bőven. Felháborító, hogy az emberek többsége saját magával is harcban áll. Emberek nem a világbékére vágyom, hanem egy élhető és harmonikus világot szeretnék látni. A háború és a harc nem megoldás, ahogy az erőszak sem. Nincs meg a közös öröm. Fáj az embernek,ha valaki boldog, mert az ő élete nem olyan jó. Sok-sok dolgoknak kellene változnia ahhoz, hogy ne a rossz dolgokra figyeljünk. A változtatás csak rajtunk múlik. Oly szép a világ, , gondolok itt a virágokra, az állatokra, a természetre, de ezekre nem figyelünk. Tegyük szebbé és jobbá a szeretteink életét, és próbáljunk meg civilizáltan élni, ne barbárok módjára. Az élet a miénk és minden nap lehet egy új kezdet. Szeressük a családunk és a barátainkat, kis és nagy állatainkat; szenteljünk nekik több figyelmet, hisz megérdemlik. Legyen emberségesek. Ne nézzük le a másikat,hanem ha tudjuk segítsük egymást.

Média:

Felháborító, ami a médiában folyik. A hírek 90% rossz eseményekből áll. Gyilkosság, merénylet, erőszak, rablás és stb… Persze a hírek végén benyomnak egy olyat, hogy kis oroszlán született az állatkertben vagy az időjárásra terelik a szót. Ez most a híradásokra vonatkozik. Az újságírás főként,a melyet az interneten lehet olvasni az egy másik téma. Hatásvadász címadás, helyesírás szörnyen gyenge, pedig vannak helyesírás ellenőrző programok. Példa: Hihetetlen mi történt..  ; Traumaként fog érni… ; Elképesztő változás történt xy-al ; Erre nem számítottunk ….róla. Szóval katasztrofális munkát végeznek. A legtöbb írásnak se füle, se farka. Vajon az enyémnek van? Ezt majd eldönti, aki olvassa. Annyit még leírnék ezzel kapcsolatban, hogy persze anno is volt gyilkosság, erőszak, állatkínzás, rablás és merénylet, csak párat említve, amik szerepelnek a híradásokban, viszont nem mutattak be mindent, jó ez eltusolásnak számít, ez igaz. Csak az az észrevételem, hogy így tippet adnak másoknak, akiknek talán eszébe sem jutna bármelyikre is vetemedni, ha nem látná, hallaná. A másik része, ugye a filmek, ahol szintén látható ezekből tipp, hogyan is lehet „rosszalkodni”. Vitatkozni lehet a média felelősségén és ártatlanságán, hiszen szólásszabadság van, bármit el lehet mondani és be lehet mutatni, csak sajnos ezek nem elrettentik az embereket, hanem felbátorítják. A média is lehetne jó, ha a valós eseményekről számolnának be és nem mende-mondákból. 

Társkeresés:

Felháborító, amit társkeresés címén művelnek az emberek.  Megy a magamutogatás és pózolás, ész  meg nincs, de mégis van, arra gondolok, hogy a mai nők a pénzes pasikra buknak. Nem is értem miért?! A külső is számít, a belső nem igazán. Lehet egy átlagosan kinéző férfi is érdekes, izgalmas és értékes  egyben, de ez fordítva is igaz, lehet nem is  gondolnánk arról a nőről, akivel nem is igazán foglalkozik senki, mennyi minden jó és szép is lakozik benn. Erről a társkereséses témáról rengetegen írtak már, vannak benne igazságok. Felháborító, hogy milyen felszínesen ismerkednek rengetegen. Felháborító az agyon szerkesztett kép, amit fel tesz. Nem vállalja valódi önmagát. Ha esetleg írással próbálkozik valaki, akkor nem igazán adnak választ, vagy egy-két üzenetváltás után nem jelentkeznek többé. Nehéz olyan emberre találni, akivel jó kapcsolatot lehet kiépíteni az ilyen oldalakon és nem feltétlen a pár választásra gondolok, baráti kapcsolat. Felháborító lehet számodra, hogy én nem jártam sikerrel még ilyen oldalon. Vannak szerencsések, akiknek sikerült így párt találniuk, s vannak, akiknek még nem és lesznek olyanok, akik nem is fognak így párra lelni. Sebaj van más módja is, akár munkahelyen vagy szórakozó helyen párra találniuk. Felháborító, hogy előre kiköti, milyen is legyen az illető, akit keres, viszont simán lehet nem is passzolnak össze, ha olyan emberre lel is. Fokozatosan kell megismerni a másikat. Előfordulhat olyan, hogy nem szimpi valaki az elején, de aztán meg lehet kedvelni és szeretni a másikat.Az is felháborító mikor mindent kitesz a kirakatba a képén ( főként a nők, mell kidob a profilképre, van, aki bátrabb s csak egy hálóingben van). Így hol marad a titokzatosság, felfedezés? Nem egyszerű a társkeresés az biztos, de ha nincs párod, ne add fel soha a reményt. Engem örömmel tölt el, amikor boldog párokat látok.

Lehetne persze sok mindenről írni, mi is felháborító. Felháborító az én írásom is, hogy merek én ilyen dolgokat blogra vetni. Mindenkinek más a meglátása abban a pár témában,amit boncolgattam, ez így van rendjén.

Végezetül pár embert megkérdeztem, hogy őket mi háborítja fel: 

Hazugság, igazságtalanság
Fidesz
Állatkínzás ( kutya kínzás)
Nincs megbecsülés
Késés bárhonnan

 

Szólj hozzá, ha van véleményed!

Köszönöm a figyelmed és a türelmed!

 

 

Szólj hozzá

Emberek Média Ember Időjárás Társkeresés Felháborító