2019. máj 14.

Bajnokok Ligája statisztika

írta: (V)ÉRZŐSZÍV
Bajnokok Ligája statisztika

A döntő mérkőzés előtt megosztok veletek néhány statisztikai adatot. A csoportkörrel együtt eddig 124 mérkőzés zajlott le ebben a népszerű sorozatban,amely szeptember közepén (18-án) indult 32 csapat részvételével.

Csoportkör

 1.forduló 16 összecsapás 45 gól ez átlagban 2.8 gól/mérkőzés Kimagaslik góltermésben a                                          Liverpool-Paris SG,ahol  5 gól született, a végeredmény 3:2 lett a Liverpool csapatának.

 2.forduló 16 összecsapás 49 gól,amely egy picivel 3 feletti átlag. Ebben a körben a Paris SG-Crvena Zvezda vitte      el  a pálmát,ahol összesen 7 gól került a zvezdai kapuba. A végeredmény: PSG:Crvena Zvezda 7:0

 3.forduló itt is 16 mérkőzés került megrendezésre és 48 gól esett, amely 2.8 gól/mérkőzés az átlag.                            A Hoffenheim- Lyon 3:3-ra végződött ezzel ezen a mérkőzésen esett a legtöbb találat ebben a fordulóban.

 4.forduló 16 mérkőzés 51 gól, ez átlagban 3.1 találtot jelent mérkőzésenként. A Manchester City hat gólt                    szerezve   küldte haza a Sahtar Doneck-et, itt volt a legtöbb gól a fordulóban.

 5.forduló 16 összecsapás 43 gól és a 2.8 gólátlag ahogyanaz első és a harmadik körben létrejött az itt is                    sikeresen   teljesült. A pártatlan fordulókban ez a gólátlag beleégett a csapatokba. A Bayern München-Benfica        mérkőzésen   összesen 6 találalt volt, ebből a hazai csapat ötöt vállalt, amire a vendégek csak egy gól tudtak          szerezni, így alakult   ki az 5:1-es végeredmény.

 6.fordulóban is 16 mérkőzést rendeztek meg. Összesen 42 gólt lőttek a csapatok,amely 2.6-es gólarányt                    eredményezett. Az Ajax-Bayern München összecsapásán 6 gólt szereztek a csapatok igazságos leosztásban,        3:3 lett a végeredmény.

Ez csoportkör alatt 96 mérkőzés került megrendezésre: 275 gól esett,amelynek az átlaga nem meglepően 2.8-ra jött ki,ez majd 3-as átlag, amely igazán szép és elismerő a csapatokra nézve.

A csoportkörből 16 csapat jutott a nyolcaddöntőbe. 

 Nyolcaddöntő 

  1.mérkőzés 8 meccs 18 találat, 2.2-es gólátlaggal. A Schalke fogadta a Manchester City gárdáját. Vendég                 vezetés után a hazai csapat az első félidőben megfordította a mérkőzést és mégis vesztesen hagyták el a               pályát. A manchesteri csapat 3:2-re nyert, ezen az összecsapáson esett a legtöbb gól.

  2.mérkőzés 8 meccs 34 találat,amelynek az átlaga 4.2 , igen magas szám ez kérem szépen, de ez a valóság.           Az első mérkőzés után a másodikon is a Manchester City csapata volt az, amelyik bekerült e legtöbb gólt hozó       összecsapása közé. A Schalke csapat KO-val térhetett haza, mert a City 7:0-ra nyert ellenük.

A nyolcaddöntő 16 mérkőzésén 52 találat született, melynek gólátlaga 3.25 egészen elképesztő ez a szám, persze köszönhető a fentebb írt két csapat összecsapásának, amely 12 góllal segítette hozzá ehhez az statisztikai adatnak a létrejöttéhez.

 

bl.jpg

Következtek a negyeddöntők.

 Negyeddöntő

   1.mérkőzés 4 meccs 6 találat, melynek 1.5-re jött ki az átlaga. Óvatos játék folyt itt már, hiszen a legtöbb gól              kettő volt. A Liverpool-Porto 2:0 és az Ajax-Juventus 1:1-re végződő összecsapása nem igazán sikerült                  gól gazdagra.

   2.mérkőzés 4 meccs 18 gól, amelynek az átlaga 4.5/ meccs. A visszavágóra már jó párszor megrezdült a kapuk        hálója. Ebből az egészen nagy gólátlagból a Manchester City-Tottenham  (4:3)összecsapás emelkedett ki a maga          7 találatával. 

A negyeddöntő 8 mérkőzésén 24 gól esett,amely 3-as gólátlagra jött ki.

Az elődöntő következett.

 Elődöntő

   1.mérkőzés 2 meccs 4 gól 2-es gólátlaggal. Ez a számadat nem is olyan rossz. A Barcelona-Liverpool                        mérkőzésen 3 találat esett,mindet a hazai csapat szerezte.

   2.mérkőzés 2 meccs 9 gól ,melynek gólátlaga egészen hihetetlen 4,5- ös. Elképesztő! Az Ajax fogadta a Tottenham csapatát. Ezen az összecsapáson 5 gól esett, a vendégek nyertek. Ajax-Tottenham 2:3

 

Összesítve: 124 mérkőzés 364 gól, ami 2,9-es gólátlagot eredményez. Mivel ez az első ilyen összefoglalóm így nem tudom, hogy volt-e valaha is ilyen sok gól és ekkora magas gólátlag a BEK vagy a Bajnokok ligája sorozatban. Nyilván megtudnám nézni, de az nem az én munkásságom. Aki kíváncsi rá az nézzen utána.

A Manchester City 4 mérkőzése is igen gól gazdagra sikerült. A Liverpoolnak 3 összecsapása hozott sok gólt.

A döntőt a Liverpool és a Tottenham csapata játssza. Vajon ezen az egy mérkőzésen hány gól fog esni? A három találatnak meg kell lenni szerintem, amely az egész Bajnokok ligája sorozatának a gólátlagát hozná.

 

Szólj hozzá

BL Manchester Statisztika Tottenham Ajax Bajnokok Ligája Liverpool Negyeddöntő Elődöntő Nyolcaddöntő Csoportkör