2019. júl 23.

Nemzetközi magyar labdarúgás 2019

írta: (V)ÉRZŐSZÍV
Nemzetközi magyar  labdarúgás 2019

Jó pár nap eltelt már, hogy a magyar labdarúgó csapataink mérkőzést játszottak nemzetközi szinten. Gyors górcső alá veszem a négy csapatot.

Bajnokok ligája

A Ferencváros indult az első selejtező körben.

Ferencváros- Ludogorec 2-1

Hazai pályán kezdett a csapat és egy nagyon jó kezdés után Tokmac Nguen a hatodik percben vezetéshez jutatta a Fradit. Majd a bolgár csapat fokozatosan átvette az írányítást, szinte a kapujához szegezte a hazaiakat. Egy hiba után  egyenlített is a vendég gárda.A félidőben 1-1 volt az állás. A fordulást követően ismét a hazai csapat kezdett jobban. Majd kiegyenlítődött a párharcok sora, viszont a 65. percben ismét előnyt  szerzett a Ferencváros Zubkov révén. A vége izgalmasra sikeredett, mert a vendégek nem adták könnyen magukat, sok veszélyes támadást vezettek. Nagyon izgulós lett a vége, de szerencsére az eredmény nem változott. A végeredmény: 2-1

Ludogorec-Ferencváros 2-3

Az egy héttel későbbi visszavágó is egészen jól kezdődött, igaz jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. A 17. percben Haratyin szerzett gólt a Fradinak, sőt a 21. percben már 2-0 volt az állás idegenben. Micsoda érzés volt ez kérem szépen. Egy bolgár nagy csapat ellen két góllal vezetni csodálatos alig 22 perc alatt. A nagy öröm a 24. percig tartott, ugyanis szépítettek a hazaiak, majd kaptak egy 11-est, ami akár egyenlítést is érdemelt volna, viszont Dibusz Dénes kivédte a panenkás lövést. Az előny nálunk maradt az első félidő végéig. A szünet után 3 perccel már 3-1 volt a magyar csapat javára. Itt már érezni lehetett, hogy nem eshet ki a magyar bajnok már. Próbálkozott a bolgár csapat,de nem sok sikerrel.Pedig még ajaándékba is kaptak egy öngólt a 69. percben Heister ért a labdába szerencsétlenül. A végeredmény: 2-3

Összeségében megérdemelten jutott tovább a magyar bajnok. Bátran játszott a Fradi. Voltak kisebb-nagyobb megingások, taktikai hibák, de bíztató a továbbiakra nézve. Mindenki tudta mi a feladata és végre is hajtotta mindazt, amit Rebrov mester kért tőlük. Csodás továbbjutás volt! Gratuláció a játékosoknak!

Európa liga

Itt három csapatunk is indult. 

Debrecen-Kukesi 3-0

Az első félidő küzdelmesen telt, mind a hazai és mind a vendég csapatnak is volt helyzete, de  inkább biztonsági játék folyt. A fordulást követően  a debreceni csatár Garba szerzett gólt, ami megzavarta a vendégeket. Fölénybe került a hazai csapat és sorra alakította ki a helyzeteket. Varga Kevin a 77. és a 83. percben is betalált, ami el is döntötte szinte a továbbjutást. A lényeg a nagy arányú győzelem volt a debrecen számára. Van még mit javulnia a csapatnak,de első éles összecsapásnak jó volt.

Kukesi-Debrecen 1-1

A visszavágón a hazai csapat kezdett jól. A debrecen az előnye tudatában visszafogottan játszott. Nem volt meg az átütő dinamaika sajnos, ezért a Kukesi rengeteg helyzetett alakított ki, sőt a 17. percben vezetést szereztek. A gól után akár szerezhettek volna többet is. A félidő maradt 1-0 a hazai csapat javára. A második félidő kiegyenlített játékot hozott. Az 58. percben Szatmári Csaba egyenlített, ami azt jelentette, hogy elszállt a Kukesi számára az esély a továbbjutásra.

Az első mérkőzésen szerezett előny elégnek bizonyult a Debrecen számára, így tovább lépett a következő körbe.

 

Honvéd-Zalgiris 3-1

A kispesti csapatnak jutott a legnehezebb ellenfele a magyar csapatok közül. Éles meccs volt ez. Bátran játszottak a csapatok. A 33. percben Banó-Szabó Bence megszerezte első gólját a csapatban. 1-0 a honvédnak. Jó játékrész volt ez. A második félidőben próbált erősíteni játékban a vendég csapat, de N'Gog lőtt gólt, így már két góllal vezetett a magyar csapat. Ez megfogta a Zalgirist. 69. perc büntetőt kap a kispest, amelyet Gazdag Dániel értékesít. Sőt hamarosan egy újabb tizenegyest következetta, de ez kimaradt. Gazdag állt a labda mögé, viszont ezúttal a kapus hárítani tudott.  Ezután leült a meccs. A 91. percben a szépítés összejött a vendégek számára, amely akár értékesnek is bizonyulhat a visszavágóra nézve.

Zalgiris-Honvéd 1-1

Hasonló összecsapás volt ez, mint a debrecené. A hazai csapat ért el találatot. Így nyílttá vált a mérkőzés. A honvéd nem találta a ritmust. Mezőnyjáték folyt a mérkőzés nagyrészében. A második játékrész is hasonlóan alakult, mint az első, csak ekkor éppen a kispest szerzett gólt, amely igazából az jelentette, hogy két gól kellett volna a hazaiaknak ahhoz, hogy hosszabbításra mentsék az összecsapást. Nem sikerült. Így a harmadik magyar együttes is vereség nélkül lépett tovább aktuális ellenfelén.

Az első összecsapáson szerezett előny elégnek bizonyult és így meg lett a továbbjutás.

 

Zeta-Fehérvár 1-5

A Fehérvár kapta a legkönnyebb ellenfelet az európa ligában a magyar csapatok között. Szinte el sem kezdődött a az összecsapás máris újabb középkezdés következett. Vendég vezetés. 0-1. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Helyzetek tömkelege volt az első negyedórában. 12.percben már 0-2-őt mutatott az eredméynjelző. Viszont ezután egy hiba folytán a Zeta szépített. 1-2. Ezután továbbra is felborult a pálya és a 23. perc újabb vendég gólt hozott. Loic Nego mesterhármast szerzett. A félidő így is zárult. A második játékrész vissazfogotabbra sikerült. Meddő mezőnyfölényben volt a fehérvár. A végén még Juhász Roland fejjel volt eredményes. Huszti Szabolcs pedig egy szép szabadrúgással zárta le a találkozót.

Fehérvár-Zeta 0-0

A nagy előny birtokában  a hazai csapat nem erőlködött, nem is hozta azt az erős színvonalat. Az első meccs edzőmeccs jellegű volt, de a mostani meg inkább csak bemelegítsére szolgált. A vendéget tudták, hogy esélyük nincs továbbjutni, a hazai csapat meg nem erőlködött igazán. Szinte eseménytelen összecsapás volt, a  második félidei kiállítás sem hozott semmi változást a játékba. A vendégek fogyatkoztak meg.

A sorsoláskor tudni lehetett, hogy ki is lesz a továbbjutó. A papírforma megvalósult. A fehérvárnak is illett volna nyernie ezt a meccset is. 

Összeségében nagyon jó mindezt leírni, hogy minden csapatunk ott van a következő körben. Évtizedek óta nem fordult elő ilyen. A Ferencváros kettős győzelme figyelemre méltó, a többi három csapat egy győzelem és egy döntetlennel teljesítette a feladatát.

 

laszti.jpg

Pár nap is újra harcba indulnak a csapatok!

A Ferencváros a máltai Valetta ellen játszik hazai pályán. Kötelező a győzelem. Három gólos győzelmet várok a zöld-fehérektől.

A Honvéd a román Craiova-t fogadja. Minimális előnyt jó lenne szerezni ellenük. Talán 2-1 lesz a vége.

Debrecen Torinóban vizitál. Nincs könnyű helyzetben a magyar csapat. Sajnos a realitás azt mondatja, hogy az olaszok lerendezik az első mérkőzésen a továbbjutást. 

Fehérvár pedig a Vaduz csapata ellen lép pályára. Előnyt kell szerezni, de elég masszív csapat a liechtensteini. 2-0-ás eredményt realizálok.

 

Szólj hozzá

Magyar Ferencváros BL Debrecen Fehérvár EL Labdarúgás Honvéd Csapat Meccs Összecsapás