2019. máj 02.

Környezet és természet

írta: (V)ÉRZŐSZÍV
Környezet és természet

Régóta aktuális téma kerül most kivesézésre. Természet és környezetvédelem. Mocsokban élünk, mocskos az élet, az egész világ egy nagy szeméthegy lett. Ki a felelős ezért? Egyszerű a válasz: Az EMBER. Az ember az, ki mindezt előidézte és simán folytatja tovább eme mocsokkal teli világ szennyezését. Ez a csodálatosnak hitt táplálék lánc vezető teremtmény teszi tönkre a környezetét. Felelős minden olyan rossz cselekedetért, amely károsítja a levegőt, a növény és állatvilágot, más embertársát. Írtunk, írtunk és irtunk, valamint kiírtunk mindent, amely profitot hoz, nem törődve a következményekkel.A szemét csak gyűlik és gyűlik. Hol fogjuk tárolni, illetve elhelyezni az ilyen sok hulladékot? Mérgezzük egymást és magunkat. Az újrahasznosítás jelen volt és van a világon, de csak nagyon kevesen értik meg, miért is van erre szükség. Sokan nem törődnek ezzel, mert szerintük meg van a maguk baja, az ilyen doldokra nincsen idejük. Eljutott oda az emberiség, hogy foglalkozik a témával, beszél róla, de tenni nem igazán tesz a mocsok ellen senki. Kis létszámú tömeg elkezdte a harcot a szemét elleni harcot. Kitartóak ők. A nagyhatalmú vezetők viszont a szemétből is pénzt csinálnak, de látszatja nincsen.A mostani természet beteg, a környzetünk haldoklik. A folyamat megállíthatatlan. Vagy még sem? Lépjünk a szebb élet felé. Rengeteg állat a kihalás felé tart, az erdők szinte elfogynak, az egész természetet uralni akarja az emberi faj. Az emberi faj tág fogalom. Szűkítetek egy kicsit, az olyan emberek akarják uralni a világot, akiknek érdekük a pénzszerzés, igaz így is van nekik  belőle, de abból sosem elég, ezért még többet akarnak, legyen bármi az ára ennek, semmi sem érdekli őket. 

Egy gyors kérdés következik. Ki volt előbb a természet vagy az ember? Egyszerű a válasz: a természet. Mi volt előbb, az oxigén vagy az ember? Az oxigén. Mi létezett előbb, az óceánok vagy az ember? Persze, hogy az óceánok. Rengeteg hasonló kérdés megfogalmazódhatna még, amelyben nem az ember a nyerő. Idővel persze a nyeregbe az emberi lény került, aki átvette az irányítást. 

Az erdők száma csökken, az állátok példányszáma apad, a jég olvad, a levegő szennyezettsége kritikus. A viharok egyre nagyobb erősséggel csapnak le a világra. A katasztrófák megelőzhetetlenek. 

Nagy baj van már most is, de nagyobb lesz pár éven belül. Ha most eltűnne az ember a földről, akkor is évaszázadok kellenének ahhoz, hogy valamilyen szinten regnerálódjón a szennyezés, amelyet az emberiség létrehozott. A természet erőivel szemben végtelenek vagyunk.

Mire várunk? Cselekedni kell! Ébresztő! 

Mocsok világ, mocskos élet amiben létezünk. 

Védjük a környezetünket, óvjuk a természetet!

Szólj hozzá

Természet Védelem Környezet