2017. okt 06.

Mozogni jó

írta: (V)ÉRZŐSZÍV
Mozogni jó

Én mozgok, Te mozogsz, Ő mozog, Mi mozgunk , Ti mozogtok , Ők mozognak. Mozogjunk egyedül vagy párban, legyen kint eső vagy sár, a szoba akkor is edzésre vár, ha meg süt a nap az ember nagyobb erőre kap. A test mozgása jó hatással van az emberi szervezetre. Gondolok itt a sétára, a sportra vagy egyéb másra,ami a testet megmozgatja.

mozog.pngFurcsa ilyet leírni, de mikor valamilyen testedzést végez az ember akkor egyszerre felfrissül és elfárad.
Ez a kettősség roppant mód jól tud esni a testnek. Aki kezdőként lát neki a sportolásnak annál előfordul izomláz, mely idővel elmúlik, ha folyamatosan megmozgatja azokat a testrészeit, amiket edz. Jó hatással van a vérkeringésre, az izzadás során távoznak a méreganyagok, erősíti a testet, az izmokat, az elmének is jót tesz, kikapcsolja az agyat, javítja a koncentrációt. Én azt mondom, hogy ne azért mozgassuk meg a testünket, mert ez a trend, hanem azért mert jól esik, nem kín számunkra. Jobban érezzük magunkat egy kis mozgás után. Nem kell feltétlenül pontosan ugyanazt csinálni, amiket lehet olvasni újságokban, magazinokban, interneten, hanem alakítsunk ki magunknak egy olyan programot, amit el is tudunk végezni, akár zárt, akár nyílt terepen és addig csináljuk, amíg tudjuk és időnk van rá. Ne legyen megterhelő. Sok kicsi is sokra megy, a lényeg, hogy ha már elkezdtük ne hagyjuk abba, hisz örömünket leltük benne, éreztünk egy kis fittséget közben vagy utána.  Fokozatosan kell haladni, nem kell kapkodni,
túlerőltetni magunkat, a lényeg a mozgáson van. Ugye azt állítják, hogy mikor sétál az ember, akkor
legalább fél órát kell mennie ahhoz , hogy valami zsírégetés elkezdődjön. A futásnál sem mindegy
milyen tempóval és milyen technikával futunk. Szerintem ezek nem fontosak, mindenki úgy sportoljon, ahogy számára jó. Nyilván nem esztelenül kell elvégezni a mozgást, mert akár árthatunk is vele magunknak  sőt elmegy a kedvünk az egésztől. Lehet segítséget kérni olyan személytől, aki ebben jártas. Utána lehet olvasni, megnézni egy videón a helyes gyakorlatot.  Rengeteg edzésterv, edzésforma létezik, lehet válogatni belőlük bőven. Persze követni lehet ezeket,  nincs vele gond, mert sok hasznos dolgot lehet tanulni belőlük, sok tanácsot kapunk, mit és hogyan csináljuk, mit étkezzünk, hogy hatása is legyen stb...  Én azt mondom, hogy a mozgást a saját örömödre végezd és az étkezést sem kell azért átvariálni. Egyél azt, ami jól esik, csak mozgasd meg a tested. Látni és érezni fogd a hatását. Boldogabb leszel, javul a közérzeted, magabiztosságot is ad a mozgás, szóval mindenkinek adott a feltétel, csak bele kell vágni.  

 

Az emberi test mozgásra ítéltetett csúnyán fogalmazva.
Mozogni jó, hisz a világ is mozgásban van, tegyünk így mi is. Ha mozogsz egy kicsit az már fél egészség!

mozg.png

 

 

 

Szólj hozzá

Sport Mozgás Edzés Testedzés Séta Mozog