2017. okt 14.

Őszi vitamin- és energiabomba

írta: (V)ÉRZŐSZÍV
Őszi vitamin- és energiabomba

Sziasztok!

Tegnap készítettem el a képen látható shake-t.

vegso.png

Egy vasárnapi délutáni napon, azon gondolkodám, hogy miként ihatnék e őszi időben egy tökéletes energia és vitaminbombát. Így hát elkészítettem a következő saját receptet.

Hozzávalók: 2 db banán

                     2dl tej (a zsírtartalom lehet bármilyen)

                     1 teáskanál méz ( itt is ember válogatja,hogy melyik áll közel az ízléséhez)

                     1 csomag vanillin cukor

                     5dkg kígyóuborka

                     1 marék kókuszreszelék ( lehet több is, ha úgy szereted)

 

Nagyon egyszerű a képlet. A banánokat és a felszeletelt kígyóuborkát pépesítjük robotgéppel. Felöntjük a tejjel, bele kanalazzuk a mézet és a vanillin cukrot, ezt tovább dolgozzuk a robotgéppel. (Vaníliás cukorral lenne az igazi gondolom, de az nem volt otthon)

Nekem ízlett, nem túl édes, de finom.

Az hozzávalókról írnék egy keveset, hogy miért is írtam az energia és vitaminbomba szavakat a harmadik mondatomban.

Szóval banán: káliumban és magnéziumban gazdag, kalóriadús, antacid hatású, normalizálja a vércukorszintünket, triptofánt tartalmaz, ami nyugtató hatással van ránk, hogy pár dolgot említsek eme gyümölcsről.

Következik a tej: élet, erő, egészség J  Komplett fehérjét tartalmaz, ami jól emészthető, ellátják a szervezetet a fontosabb B-vitaminokkal, foszforral és cinkkel, kitűnő kalciumforrás.

Méz: baktérium pusztító, a szervezet ellenálló képességét helyreállító hatású, minden fajta méz, más és más hatást gyakorol az emberre, körülbelül 180 féle szubsztancia van benne, mely a szépségápolásban is hasznos.

Kígyóuborka: B-vitamin forrás, hidratálja a testet, másnaposság ellen is jó , csökkenti a koleszterin-szintet és a vérnyomást.

A vanillin cukorról nem igazán tudok írni semmi extrát, csak annyit, hogy kellemes illatú, jótékony hatása nincs az emberre, ízesítőnek jó

Végül a kókusz: ebben nem vagyok biztos, de talán a cink és a vastartalma kimagasló. Segít a fáradt testet feltölteni energiával, valamint vértisztító és vizelethajtó hatással is rendelkezik.

Fogyszd egészséggel, ha elkészíted ezt az általám kerált shake-t!

 

Szólj hozzá

Recept Finom Energia Vitamin Tej Méz Banán Kígyóuborka