2018. feb 18.

Nők és férfiak a társadalomban

írta: (V)ÉRZŐSZÍV
Nők és férfiak a társadalomban

A cím már sejteti, hogy ez egy érdekes téma lesz és nyilván vitát is gerjeszteni fog a két nem között. A világ nagyot változott a 20. század végén és a mostani 21. században is a férfi és a női nem kapcsolata között. Mire is gondolok most? Kezdjük az elején. Mindig is férfiuralom volt a Földön mióta az ember megjelent, a férfiak foglalták el a vezető pozíciókat és ők osztották ki a feladatokat a nőknek. Sokáig elnyomás alatt éltek a nők. Említek egy ellen példát: VII. Kleopátra Philopatór Kr. e. 69. január – Kr. e. 30 között élt, aki egyiptom királynője volt, de nem ő volt az első női uralkodó, hanem Nitókrisz, ő szintén egyiptomi királynő volt. Arra akarok kilyukadni eme pár említéstől eltekintve, hogy sokáig nem volt emancipáció a világban. A középkorban az asszonyok egyszerűen férjük tulajdonának számítottak, és a háztartás illetve a gyereknevelés gondjaival törődhettek csak, egyébként 'hallgass!' volt a nevük. Bármikor eltaszíthatók, megverhetők, megcsalhatók voltak, minden megaláztatást csendben tűrniük kellett - s a legritkább esetben tudták egyedül eltartani magukat. Persze akadtak erős asszonyok, akik vagyoni helyzetüknél fogva szabadabban élhettek, de elenyésző kisebbségben voltak nehezebb sorsú társaikhoz képest, akik szabadon feláldozhatók voltak a boszorkányperek során is. Később, mikor már az asszonyok is dolgozhattak, javult kicsit a helyzet, de bérük és megbecsülésük nagyon sok évig a férfiaké alatt maradt. Az 1900-as évekre a szüfrazsettek kiharcolták a női választójogot, a nők már egyetemre is járhattak. Körülbelül itt kezdődhetett el a nők egyenjogúsága felé vezető út.

Eme modern világban is sok még a férfivezető, de egyre több hatalmat kapnak a nők, ami szerintem teljesen rendben van. Rengeteg az okos nő, akik kiérdemelten kapnak vezető pozíciót. Kimutatták, nem angol tudósok, hogy ugyanabban a beosztásban dolgozó nő és férfi bére között van különbség s nem a nő javára. Ezek a kimutatások sokszor csalókák persze, hiszen ez munkahely függő is, hogy milyen bérrel is kerülnek felvételre az emberek, mert idővel mindkét nem ugyanazért az összegért fog megdolgozni, s nem lesz vitára oka egyik félnek sem, ki is kap többet. Azt leszögezem, hogy kivételek mindig is voltak, vannak és lesznek a férfi és a nő megítélésében. A világ melyben most élünk az ellentétek megtartására törekszik, mert ez az érdeke, legyen az gyárban dolgozó, gazdaságban vagy más területen tevékenykedő nő, biztosan igyekeznek valamivel kevesebb bérért foglalkoztatni őket, mint férfi társukat. Ahol fixek a bérek ott nem okozhat galibát egyik félnek sem, hogy milyen nemű is az ember. Viszont mikor nem ez a helyzet az feszültséget gerjeszt az emberek között.

Írtam, hogy vannak okos nők, viszont még szépek is, vezető beosztást is kapnak. Azt nem jelentem ki, hogy nem érdemlik meg, mert lehet tényleg érdemesek a munkájuk elvégzésére. Persze van a másik véglet is, aki bájait és előfordul, hogy a testét is felhasználva kap olyan pozíciót, amit nem is tud ellátni. Ők a törtető nők, bármi áron kényelmes munkakört szeretnének kapni(közben meg esze nuku). A nők hatalmas varázslók, mert még akár a legmorcosabb férfi elméjét is képesek megbolondítani, ha úgy tartja kedvük, ha hasznot látnak belőle. Felvesz egy mini szoknyát, egy combfix-xel, kimaszkírozza magát tökéletesre, mellek ki és nyert ügyük van, attól kezdve a férfi csak egy dologra koncentrál a nő testére, így már az orránál fogva vezetheti az egyént. Akadnak olyan nők, akik pont erre várnak, hogy ők is megkapják, amire szükségük van, azaz legyen kielégítve a lelkük, testük. Ugye a legjobb mikor a kiszemelt pasi pénzes, amellyel meg is alapozzák a jólétüket, nem kell törniük magukat ahhoz, hogy mikor megkívánnak valamit, akkor meg is kapják, hisz cserébe csak néha kell nyújtania valamit.A legjobb mikor a főnökkel szűri össze a levet a nő, így kivételezés történhet vele, amit a többi dolgozó jogosan néz rossz szemmel.

A nők ismét visszacsöppenek a középkor világába, ahol a férfiak tárgyként tekintenek rájuk. A nő egy játékszer a férfi számára s csak akkor használja, ha szüksége van. Ebbe a játékba már a nők is beszálltak, csak ők jobban érdekből, mint fentebb említettem már, csakis az anyagi jólét miatt. Azt nem állítom, hogy minden nő ilyen, mert szerencsére nem. Csak így a normálisabb férfiak és nők nehezebben találnak egymásra, nehezebben ismerkednek. Nagy a harc a férfi és nő között. A filmek sokszor valótlan életképet tárnak elénk, gondolok a mexikói és a mostanában népszerű török sorozatokra. Az erőszak jelen van a világban. Sok párkapcsolatban előfordul a tettlegesség s mégis sokáig eltűri a nő, hisz nem számít amíg a férfi eltartja vagy elviszi oda, ahová elakar jutni,ez számára lényegtelen. Ilyenkor mondja mindkét fél a másiknak, hogy szereti, pedig ez nem hiszem, hogy így lenne. Beteg világ ez nagyon beteg. A világbéke a legfontosabb, de ez csak álom. Az ellentét férfi és nő között örökké megmarad. Az internet világa jót és rosszat is tett az emberrel. A jó benne, hogy akár lehet kommunikálni egymással, lehet ismerkedni (társkereső oldalak, melyek egy forintot sem érnek, persze mindenkinek más a véleménye és tapasztalata ilyen téren). A rossz, hogy itt aztán kiélheti az ember magát, lehet mutogatni magunkat, ruhában vagy nélküle, s aztán csodálkozik, hogy miért kap gyalázkodó vagy éppen nyálcsorgató üzeneteket. No mindegy ez legyen az ő bajuk.

A hölgyek lehetnek úgy is dekoratívak, ha nem mutatnak meg mindent magukból, nem vonzzák a férfiak figyelmét a testükre. Egy férfi meg ne csak a szexre gondoljon, mikor egy csodás nőt meglát, hanem arra, miként is tehetné boldoggá szeretettel és törődéssel.
Ne tárgynak használjuk egymást!
Figyeljünk oda a másik érzésére, ne okozzunk fájdalmat a másiknak.


Tanulság: Egy nő ne öltözzön ribancnak, ne tegye közszemlére az idomait, akkor a férfi sem fog tárgyként tekinteni rá.
           A férfi meg ne csorgassa a nyálát minden olyan nő után, aki kirakatba helyezi az adottságait.
           Egy nő természetesen a legszebb, a férfi se a tökéletes nőszemélyt keresi.
           Éljen a két nem békében egymás mellett, anélkül, hogy elvárna valamit egyik a másiktól.

Ez egy álom :)  A nők és a férfiak között a harc nem hiszem, hogy megfog szűnni, ez olyan, mint a macska-egér harca. Vannak békeszünetek, de amint van lehetőség egymás eltiprására akkor kapnak az alkalmon. Itt már nagy harmónia nem lesz a férfi és a nő között, a politika, a filmek, a reklámok súlykolják az emberekbe, hogy ne legyen sosem béke a nemek között. A harc rég kezdődött, de nem fejeződik be, csak amikor az emberi faj eltűnik a világegyetemről.
      
 Próbálja meg szeretni és elfogadni  egymást a férfi és a nő! A  két nem egyenlő, nincs különbség. Maradjunk emberségesek egymással és tiszteljük egymást.

Szólj hozzá

Harc Vita Ember Férfi Kapcsolat Hölgy