2018. júl 03.

Balatonkenese Büfé

írta: (V)ÉRZŐSZÍV
Balatonkenese Büfé

Balaton => Balatonkenese=> Niki büfé

Tombol a nyár, vége az iskolának,sokan megkezdik a nyaralásokat,lehet pihenni és van nekünk a Balaton nevű tavunk,ahová rengeteg ember el tud jutni. Szép hely, írnám,hogy nyugodt is,de kikapcsolódásra és feltöltődésre remek hely. A víz minőségére nem lehet panasza az embernek,a hőfok is megfelelő.

Rátérek a mondandómra.

Én ajánlom a balatonkenesei Vak Bottyán strand egyik büféjét, mely nem más,mint a Niki büfé. Két fiatal üzemelteti, egy leány, akiről a büfé kapta a nevét és egy férfiú dolgozik még eme jó helyen. Sok finomsággal várja a vendégeket. A strand a vasútállomástól, buszmegállótól néhány perces sétával érhető el a közvetlenül a balatoni bicikliút mellett. Néhány éve felújították a strand területét, fiatal fák övezik a napozó részeket, így lehet barnulni szépen, persze árnyékos rész is van. Lehetőség van vízibiciklizni, tollasozni, focizni, szóval minden korosztály megtalálhatja a maga elfoglaltságát.

Visszatérve a büfére. Nagy jó és laktató ételeket árulnak:  sült hurka és kolbász, csirkemell rántva, a szokásos hamburger és hotdog, sült burgonya. Ezek menüben is kaphatóak. Van egy érdekes étkük, mely nem más, mint a nyokkó. Mi is ez a nyokkó? Laktató étel,amely más néven burgonya fánk. Nem elterjedt ez a  térségben,de megéri megkóstolni,mert tényleg eltelíti az embert és olcsó is. A nyokkót lehet reszelt sajttal, ketchuppal vagy éppenséggel együtt vegyítve a kettőt kérni. Kapható még amerikai palacsinta is a büfében. S ha már vásároltál náluk, akkor ülve el is fogyaszthatod. Ugye a vízparton megéhezik az ember és itt megkapod mindazt, amire vágysz, enyhít az éhségeden, sőt, ha már falatoztál, akkor nem árt kicsit pihenni is mielőtt újra fürdeni vagy más tevékenységre készülsz a strand területén. Ha már itt tartunk, hogy étkezés, azt le is kell öblíteni valamilyen folyadékkal, egy jó sörrel vagy egy üdítővel. Én ajánlom mindenkinek ezt a helyet, kedves és gyors a kiszolgálás, mindig frissen kapod az ételeket. Niki büfé egy pofás kis hely. Ha arra jársz és strandolsz, akkor mindenképp kóstold meg a kínálatukat. Mindez a Vak Bottyán strandon található, keresd őket.

Balaton=> Balatonkenese=> Niki büfé

Szólj hozzá

Balaton Balatonkenese Hurka Hamburger Büfé Kolbász Csirkemell Hotdog Nyokkó Sült burgonya